divendres, 1 d’abril del 2016

La peca s'acaba

La pesca s'acaba

Al 2006 es van capturar 100 i al 1864, 14 mil tonyines. Pero avui en dia hi ha molta diferencia perquè abans hi havia mes peix, ara que ja ho han explotat no hi ha.
Les tonyines al 1864 tenien 2 metres i al 2006 un metre.
Aleshores la Unió Europea va fer una interrupció de la pesca de la tonyina perquè estaba exterminada.
Un pescador de Badalona ens a dit que ara poden pescar només 2 o 3 peixos però que abans hi pesacaben molt mes.
Hi han peixos que s'extinguiran, com la tonyina d'aquí 20 o 30 anys, la tonyina passa per el mar atlàntic i ara esta al mediterrani. A Tokio paguen 10 mil euros per la tonyina.
Al mercat MercaBarna hi han molts peixos que procedeixen d'altres països.
Com per exemple, el lluç que ve de Sudàfrica, Salmons de Noruega, Els meros de Tunísia, les lluernes de Holanda, els llenguados de Italià, el seitons de França, els llamàntols de Canadà i finalment el bacallà de Dinamarca.
Les zones pesqueres hi solen estar a les zones costaneres, pero no hi ha el mateix peix a tot arreu, no esta ven distribuïda.
Al 19900 pescaven 11 tones per km2 i ara 3 tones per km2.
La pesca industrial en els propers 50 anys diuen que hi desapareixera.
Els quatre problemes del sector pesquen son: la caça ilegal, l'electronica, la contaminaçio i la sobreexplotació.
La pesca d'arrossegament es una pesca legal, qua consisteix en arrosegan una red a una area superior per aconseguí peixos, no obstant es dolent perque hi agafes les coses no necessites, no es gens selectiva ni productiva. Ho comparen amb un busca boolets amb una excavadora.
Els llenyataires li extreuen una petita part de la biomassa. Per no acabar els recursos es aquella que deixa la midat d'arbres al bosc. Es mes complicat perque no podem veure el fons del mar.
Les solucions sobre els problemes de la sobreexplotació pesquera son les piscifactories, granges de peixos i aqüicultura.
Les “granges de peixos tenen aspectes negatius com que que la majoria son peixos grans i son carnivors, aleshores si volies 1kg de daurada tindrien que pescar 10kg de peixos petits.

I aqui de 10 o 20 anys segons el pescador diu que s'acabaran.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada